Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Cashback-app Scoupy waarschuwt gebruikers voor datalek

20 sep 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
scoupy logo 930
Scoupy heeft twee miljoen gebruikers gewaarschuwd voor een datalek. Criminelen hebben toegang gekregen tot systemen van het bedrijf, meldt Security.nl. Daarbij zijn persoonsgegevens zoals naam, adres, telefoonnummer, mailadres, geboortedatum en versleutelde wachtwoorden en versleutelde bankrekeningnummers (IBAN) buitgemaakt.
"Door de versleuteling van wachtwoord en bankrekeningnummer zijn deze voor zover wij nu hebben kunnen vaststellen niet te ontcijferen", schrijft Scoupy in een e-mail aan de getroffen gebruikers.

Waarschuwing voor phishing

Gebruikers van de cashback-app worden gewaarschuwd om extra alert te zijn op phishingaanvallen. "Het kan zijn dat er contact met je wordt opgenomen via buitgemaakte contactgegevens om te proberen je op te lichten. Iemand kan zich bijvoorbeeld voordoen als een bankmedewerker en proberen om pincodes en/of wachtwoorden te verzamelen of je te verleiden om op een link te klikken."
Via een pagina met vaak gestelde vragen (FAQ) worden Scoupy-gebruikers van info voorzien.

Scoupy heeft een app waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan cashback-acties bij supermarkten en telt naar eigen zeggen meer dan twee miljoen gebruikers.

Bron: Security.nl

Meer over:

phishing, datalek

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar