Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

CasaSky dupeert honderden met spookvliegtickets

24-07-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vliegen-vliegtuig_18.jpg
Het Juridisch Loket signaleert veel klachten over het online boekingskantoor CasaSky. Deze Duitse ondernemer verkocht spookvliegtickets naar Marokko en annuleerde in juli alle vluchten. Honderden vakantiegangers zijn hun geld kwijt doordat de goedkope vluchten naar de Marokkaanse stad Nador niet zijn doorgegaan. Het Europees Consumenten Centrum (ECC) in Utrecht heeft inmiddels 45 zaken met vaak meerdere vakantiegangers in behandeling, bevestigt juridisch medewerker Beryl Hetharia. 
ECC
Omdat het om een buitenlandse ondernemer adviseert het Juridisch Loket gedupeerden om contact op te nemen met het Europees Consumenten Centrum (ECC) via: 030-2326440. Een andere optie is een klacht in te dienen via het online klachtenformulier op www.eccnederland.nl.
Tot 2.000 euro schade per dossier
De schade varieert van een paar honderd euro tot meer dan 2000 euro per dossier, meldt het ECC, dat samenwerkt met Het Juridisch Loket. Een deel van de gedupeerden heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Het ECC stuurt alle dossiers door naar de Duitse zusterorganisatie.
Terugstortverzoek
Gedupeerden die de tickets per creditcard hebben betaald krijgen de raad om contact op te nemen met de creditcardmaatschappij, om een terugstortverzoek in te dienen.
Gedupeerden kregen geen verhaal
Vanwege de aantrekkelijk lage prijzen boekten veel Belgische en Nederlandse consumenten via casasky.net. Het online boekingskantoor gevestigd in Keulen verkocht niet bestaande tickets van Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Nador (Marokko). Casasky liet onlangs weten dat alle vluchten in juli zijn geannuleerd. Gedupeerden lukt het niet meer om in contact te komen met de Duitse ondernemer.
Tips van het Juridisch Loket bij het online boeken van vliegtickets:
1.Check altijd of de maatschappij waarmee je vliegt bekend is
2.Check of het vluchtnummer bestaat en met welke maatschappij je vliegt
3.Is de site Nederlandstalig, dan moeten ook de algemene voorwaarden in het Nederlands zijn
5. Als de prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo
6.Bij twijfel over de betrouwbaarheid van een buitenlandse website, kunt u contact opnemen met het ECC
Het Juridisch Loket waarschuwt ook voor boeken via online boekingskantoren Zonfly.nl en Flypersia.de. Deze laatste is gevestigd op hetzelfde adres in Keulen als CasaSky. ANP/Juridisch Loket
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!