Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cartesius Instituut sluit de deuren

12-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
cartesius-institute-logo.jpg
Het Cartesius Instituut in Leeuwarden stopt. Het kenniscentrum voor duurzame innovaties, een samenwerking van de Nederlandse Technische Universiteiten in Delft, Eindhoven en Twente, denkt niet genoeg aansluiting meer te hebben op het bedrijfsleven.
,,Het bedrijfsleven vroeg vooral om korte en makkelijk toepasbare projecten waar men in de samenleving echt op wacht'', aldus directeur Yvonne Bleize van het Cartesius. ,,Als we daarop willen inspelen, moeten we een andere koers in. Daar krijgen we nu geen subsidies voor.''
Het Cartesius Instituut begon in 1998 in de voormalige universiteitsstad Franeker. In 2006 sloten de TU Delft, de Universiteit Twente en de TU Eindhoven zich bij het onderzoeksinstituut aan en vestigde het zich in Leeuwarden.
Op dit moment loopt bij het instituut nog een aantal onderzoeksprojecten. In overleg met de provincie Friesland en de universiteiten wordt bekeken op welke wijze die kunnen worden voortgezet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!