Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Carnaval lokt inbrekers en zakkenrollers

12-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
dief_vingerafdruk.jpg
Carnavalsvierders moeten uitkijken voor inbrekers en zakkenrollers. Het Verbond van Verzekeraars en de politie in Noord-Brabant waarschuwen voor de criminelen die komend weekend handig gebruik maken van het volksfeest.
Inboedelverzekering
Volgens het verbond verdubbelt het aantal claims dat in het zuiden van het land binnenkomt ieder jaar tijdens de gehele carnavalsperiode. Inbrekers forceren deuren, nemen buitenlampen mee en stelen uithangborden. Ook op de inboedelverzekering wordt in Noord-Brabant en Limburg veel meer aanspraak gedaan; de verzekeraars zien een piek van zo’n 50 procent meer claims.
Adviezen
De politie in Noord-Brabant herkent de toename van bepaalde criminaliteit. ,,We waarschuwen voor inbraken. Een beetje carnavalsvierder laat dat ook aan huis zien met versieringen, dus voor inbrekers in het een koud kunstje om een lege woning te vinden.’’ De adviezen zijn volgens de woordvoerder hetzelfde als gedurende het hele jaar: sluit alles goed af, laat het huis eruit zien alsof er iemand thuis is en vraag de buren een oogje in het zeil te houden.
Zakkenrollers
Ook andere criminelen komen op carnaval af, met name zakkenrollers. ,,Dat is gebruikelijk bij feesten met grote menigten. Aan de andere kant is het vaak helemaal niet zo makkelijk om een verkleed persoon te rollen. Probeer Donald Duck maar eens te beroven.''
Straatroof
Elk jaar houden agenten ook mensen aan voor openbare dronkenschap en geweldpleging. ,,Dat voorkom je niet als er tienduizenden mensen bijeen zijn en er alcohol in het spel is.'' Soms verzamelt zich een bont gezelschap op het bureau. Zo werden in 2014 in Tegelen drie zombies opgepakt die een straatroof pleegden, reed in 2013 in Budel een dronken Superman een tuin in en overvielen in datzelfde jaar clowns een hotel in Maastricht. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!