Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Cargohopper Utrecht rijdt energieneutraal

17-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4318364.jpg
De Cargohopper in Utrecht is helemaal energieneutraal. Dat heeft Hoek Transport maandag bekendgemaakt. Volgens het transportbedrijf heeft Utrecht hiermee een wereldprimeur.
De Cargohopper in Utrecht is een elektrisch aangedreven voertuig met daarachter drie minitrailers. Het wagentje wordt gebruikt voor de distributie van goederen in de binnenstad. De Cargohopper werd in april in gebruik genomen en maakte gebruik van oplaadpunten voor stroom. Door het gebruik van zonne-energie gebruikt het wagentje geen stroom meer en is dus energieneutraal.
De Cargohopper kan in een periode van zes uur daglicht genoeg energie opdoen voor 28 kilometer. Dat is voldoende om het voertuig een dag rond te laten rijden.
De provincie Utrecht heeft door een stimuleringssubsidie de aanpassingen om de Cargohopper energieneutraal te maken mogelijk gemaakt. Amsterdam, Brussel en Parijs hebben ook interesse getoond in de Cargohopper.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!