Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Cargohopper Utrecht rijdt energieneutraal

17 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4318364.jpg
De Cargohopper in Utrecht is helemaal energieneutraal. Dat heeft Hoek Transport maandag bekendgemaakt. Volgens het transportbedrijf heeft Utrecht hiermee een wereldprimeur.
De Cargohopper in Utrecht is een elektrisch aangedreven voertuig met daarachter drie minitrailers. Het wagentje wordt gebruikt voor de distributie van goederen in de binnenstad. De Cargohopper werd in april in gebruik genomen en maakte gebruik van oplaadpunten voor stroom. Door het gebruik van zonne-energie gebruikt het wagentje geen stroom meer en is dus energieneutraal.
De Cargohopper kan in een periode van zes uur daglicht genoeg energie opdoen voor 28 kilometer. Dat is voldoende om het voertuig een dag rond te laten rijden.
De provincie Utrecht heeft door een stimuleringssubsidie de aanpassingen om de Cargohopper energieneutraal te maken mogelijk gemaakt. Amsterdam, Brussel en Parijs hebben ook interesse getoond in de Cargohopper.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar