Kassa

Camper en kast populair op Marktplaats

18-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 camper kamperen
Nederlanders hebben in 2017 veel gezocht naar campers, fietsen, caravans en kasten op de populaire website Marktplaats.nl. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van deze dochteronderneming van het Amerikaanse eBay. Snelle stijgers onder de zoekwoorden op de handelssite dit jaar zijn de Nintendo Switch, fidget spinners en diamond painting.

Gratis

'Gratis’ blijft net als in voorgaande jaren het meest gezochte trefwoord. Elke dag wordt dit zoekwoord gemiddeld 50.000 keer ingetypt op Marktplaats.nl.

Caravans

De site ziet ook dit jaar een enorme toename in vraag naar en aanbod van campers en caravans. ,,De handel in gebruikte kampeerauto’s en caravans is het afgelopen jaar 20 procent gestegen. Tweedehands campers zijn vooral in trek bij jongeren. Het bezoeken van festivals met de camper wordt steeds populairder", legt een woordvoerder van Marktplaats uit. 

Dameskleding

In de rubrieken dameskleding (2.255.425 keer) en antiek en kunst (966.210 keer) zijn de meeste advertenties geplaatst.
Gemiddeld worden 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst en staan er 10,5 miljoen advertenties op de site. Dagelijks vinden er naar schatting 100.000 transacties plaats wat neerkomt op meer dan 36 miljoen op jaarbasis. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf19 dec. 2017 - 9:33

Goed voor het milieu ook al die campers. Wat vindt Yasser Klaver daar eigenlijk van?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!