Kassa

Campagne tegen suiker van start

09-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
suiker-930x520
Het Diabetes Fonds is een petitie begonnen om de grote hoeveelheden suiker in voedingsmiddelen versneld terug te dringen. Daarbij worden supermarkten opgeroepen meer schapruimte vrij te maken voor suikerarm en suikervrij en ook duidelijker te maken welke producten geen of weinig suiker bevatten, maakte de belangenorganisatie maandag bekend.

Onderdeel van campagne

De acties maken deel uit van de campagne 'Halve maatregelen', die deze week van start gaat. ,,We zien de industrie in advertenties goede sier maken met producten die geen of minder suiker bevatten, maar de realiteit is dat ze in de supermarkt vooral hun meest suikerhoudende waren promoten. Misleidende verpakkingen en letterlijk kleine lettertjes op de etiketten maken het voor veel consumenten bovendien nog altijd moeilijk om in één oogopslag te bepalen welke producten veel of weinig suiker bevatten'', aldus het fonds.
Volgens de organisatie is de gemiddelde hoeveelheid suiker in producten de afgelopen jaren niet minder geworden, ondanks beloftes van de voedingsmiddelenindustrie. Inmiddels heeft de helft van de Nederlanders overgewicht, met een verhoogde kans op het krijgen van ziektes zoals diabetes type 2. Meer dan 1 miljoen Nederlanders heeft dit type suikerziekte en dat aantal groeit met 1100 per week. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

donna53
donna539 okt. 2017 - 18:39

Ja,hoor, geen suiker,geen vet , geen zout.....................geen smaak dus! Wat een betutteling. En diabetes krijg je niet van teveel suiker eten. Er is dan gewoon iets mis met het lichaam.  Dat weet het fonds ook wel. Mensen die diabetes hebben of het risico lopen op het krijgen ervan, kijken echt wel op de verpakking wat erin zit en nemen dan wat anders.Laat mensen nu toch eens zelf beslissen wat ze wel of wat ze niet willen eten. Dat hoeft de overheid toch niet altijd te beslissen!

1 Reactie
femke huizinga
femke huizinga9 okt. 2017 - 23:25

Wie zegt dat je geen vet mag eten ? Sinds ik zonder pakjes, zakjes, potjes en blikjes kook zit er heel veel meer smaak aan mijn eten. En dit alles ZONDER suiker en zout.  

gerard van tol
gerard van tol9 okt. 2017 - 17:56

We hoeven ons geen zorgen te maken over teveel suiker, de komende regering verhinderd eten toch al door de lage BTW te verhogen.

stoethaspel
stoethaspel9 okt. 2017 - 16:49

Dit past helemaal ín het beleid van onze regering, alles maar laten zoals het is, ook weer in het voordeel van de grote bedrijven. Hoe meer mensen ziektes krijgen van oa suiker ed, hoe beter de Farmaceuten boeren, omdat men weer medicijnen moet gaan gebruiken om alles een beetje in het gareel te houden. Deze farmaceuten beslissen ook mee wat er in de zorgpakketen wel of niet wordt vergoed, en wat wel of niet voorgeschreven moet gaan worden. En dst allemaal onder toezien oog van mevr Schippers. Corruptie viert hoogtij hier. 

hanni houtman
hanni houtman9 okt. 2017 - 14:11

Alles wat je kant en klaar koopt ook potten groente zijn mierzoet,,zo wennen ze de mensen aan suiker . Dus je moet het gewoon zelf en vers kopen en koken.Maar de mensen moeten alle 2 werken en nemen dan bereid of half bereid eten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!