Kassa

Campagne tegen appende fietser en voetganger

19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Telefoon auto 930x520
Op je mobiel kijken tijdens het autorijden is al een tijdje taboe, maar vaak zien appende voetgangers en fietsers geen beren op de weg. Amsterdam wil ook die groep verkeersdeelnemers wijzen op de risico's. De gemeente start daarom met vervoersbedrijf GVB en de Vervoerregio Amsterdam de campagne Superbelangrijk tegen smartphonegebruik in het verkeer.

Aantal ongelukken stijgt

Volgens de initiatiefnemers stijgt het aantal ongelukken met fietsers en voetgangers in de hoofdstad. Afleiding door smartphones zou daar een belangrijk aandeel in hebben. Met de slogan ,,Telefoon in het verkeer. ff niet'' hopen ze het tij te keren. Die leus prijkt binnenkort op reclameborden in de stad en vormt de leidraad van een serie korte filmpjes op social media, gericht op verkeersdeelnemers tussen de zestien en dertig jaar.

Niet meer meteen op een oproep reageren

Door die doelgroep bewust te maken van de gevaren, hopen de organisatoren een einde te maken aan sociale druk om meteen op een oproep te reageren. ,,Het gros van de acties die mensen onderweg uitvoeren met hun telefoon is strikt genomen niet noodzakelijk. We kunnen best dat saaie liedje even uitzetten, je moeder bellen kan straks ook en ze zien vanzelf wel dat je vijf minuten later bent.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Klaas67
Klaas6721 jan. 2018 - 9:08

Ik ben bang dat dit een verloren strijd is. Leer er maar mee te leven.

manwijf
manwijf19 jan. 2018 - 12:35

Doe ook gelijk gasten in de ban, die zonodig keiharde filmpjes af moeten draaien in een koffiegelegenheid bv. Of op vol volume bellende tantes met hun onzin verhalen in een restaurant. Met de koffieprijzen van tegenwoordig mag je toch nog wel een beetje aangenaam zitten en daar hoort meeluisteren niet bij. Het wordt weer tijd voor telefooncellen!

1 Reactie
fairman
fairman19 jan. 2018 - 13:13

Mee eens, maar is toch van een andere orde. Zo'n beller is onbeschoft (onbeschaafd), maar er vallen geen doden!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!