Kassa

Campagne 'Stop CO-vergiftiging' van start

05-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Openhaard 930x520
Mensen herkennen vaak de symptomen niet van koolmonoxidevergiftiging. Daarom beginnen Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting maandag een landelijke campagne ‘Stop CO-vergiftiging’. Het doel is om de kennis over symptomen van koolmonoxide te vergroten.

Serieus probleem

,,Koolmonoxide is een serieus probleem, maar krijgt in de samenleving nog steeds onvoldoende aandacht. Als we met elkaar de signalen eerder herkennen en actie ondernemen kunnen gewonden en zelfs doden worden voorkomen”, zegt René Stumpel, forensisch arts en directeur Publieke gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek.

Symptomen

Symptomen van een koolmonoxidevergiftiging zijn onder meer: hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid en versnelde hartslag.
Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat veelal door een kapotte geiser of CV-ketel.

Slachtoffers

Alleen al de afgelopen drie maanden zijn meer dan zestig slachtoffers met een koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis opgenomen, aldus de organisatie. ANP
Lees hier meer over koolmonoxidevergiftiging op de site van de brandweer .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

mikjajo
mikjajo6 feb. 2018 - 1:55

Laten de staat dan eerst een keuring doen op slechte verkochten koolmonoxide en brandmelders.Daar door vallen er ook veel te veel slachtoffers, omdat ze er 100% op vertrouwen.Maar schijnbaar is toch invoer en verkoop belasting weer belangrijken in Nederland.

1 Reactie
Pjotr48
Pjotr486 feb. 2018 - 20:11

Het is makkelijk anderen de schuld te geven. Wees niet zo negatief en gefrustreerd. Gebruik je gezonde verstand!

oldyeller
oldyeller5 feb. 2018 - 22:25

Bovenstaande info is niet compleet.Twee keer is me overkomen dat ik als eerste al deze symptomen kreeg en de rest van de aanwezigen totaal geen last had. Gelukkig namen ze mij beide keren serieus en bleek dat het om verstopte afvoerkanalen en een kapotte gaskachelpijp ging. Dus alles wat bedoeld is om koolmonoxide af te voeren, moet schoon, heel en correct aangesloten zijn.

thilly_1
thilly_15 feb. 2018 - 13:44

ik  heb in 1975 een ernstige vergiftiging gehad en nu blijkt dat ik daardoor een vorm van parkison heb , dat is door de neurologen bewezen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!