Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Campagne 'Stop CO-vergiftiging' van start

05-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
Openhaard 930x520
Mensen herkennen vaak de symptomen niet van koolmonoxidevergiftiging. Daarom beginnen Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting maandag een landelijke campagne ‘Stop CO-vergiftiging’. Het doel is om de kennis over symptomen van koolmonoxide te vergroten.

Serieus probleem

,,Koolmonoxide is een serieus probleem, maar krijgt in de samenleving nog steeds onvoldoende aandacht. Als we met elkaar de signalen eerder herkennen en actie ondernemen kunnen gewonden en zelfs doden worden voorkomen”, zegt René Stumpel, forensisch arts en directeur Publieke gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek.

Symptomen

Symptomen van een koolmonoxidevergiftiging zijn onder meer: hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid en versnelde hartslag.
Een koolmonoxidevergiftiging ontstaat veelal door een kapotte geiser of CV-ketel.

Slachtoffers

Alleen al de afgelopen drie maanden zijn meer dan zestig slachtoffers met een koolmonoxidevergiftiging in het ziekenhuis opgenomen, aldus de organisatie. ANP
Lees hier meer over koolmonoxidevergiftiging op de site van de brandweer .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!