Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Huurhuis van Ymere en alleen beneden dubbel glas. Schuur aan huis maar hout en niet geïsoleerd ook niet de wand tussen schuur en gang. Grote schuifpuo en schuifdeur ijskoud. Boven etage niets geïsoleerd. Komt pas als door houtrot ramen vervangen moeten worden. Sociale huurwoningen van 1981....dus aardig aan het jaartal om aangepast te worden. Ik heb altijd overal raampjes open en nergens vocht in huis. Zelfs niet in de, nog steeds in originele staat zijnde, badkamer. Maar besparing op verbruik zoy d en ze de wand tussen schuur en gang moeten isoleren. Ymere staat niet bekend om z'n goede aanpassingen aan de huidige maatstaf. Tenzij ze goede sier kunnen maken ermee.
Ik woon in een huurhuis van Woonwenz in Venlo. Huizen zijn zo'n 50 jaar oud. Ik ben van mijn ouderlijk huis vertrokken naar een gelijk bestaand huurhuis. Bewoners konden lang geleden beslissen voor nieuwe kozijnen met dubbelglas. Ik heb de pech dat vorige bewoners geen dubbelglas wilden tegen een hogere huurprijs. Ik de verhuurder gebeld en er werd mij toen verteld dat ik als ik dit wilde het zelf maar moest tegelen en betalen. En dan maar zeggen dat ze investeren in duurzaamheid en milieu door te letten op het energielabel. Slechte zaak woonwrnz uit Venlo.
Heb een huurhuis van particuliere eigenaar die er niet over denkt het huis te isoleren.
En maar isoleren en straks jammeren over de schimmel door het niet ventileren.
Ik heb een huis uit 1989, dus geisoleerd; dubbelglas etc, dakisolatie en spouwisolatie. Het is echt onzin om dubbelglas (HR+ te vervangen voor HR+++) dat verschil levert je niets op. Hoge kosten en klein rendementsverschil.Zonnepanelen die je een paar honderd euro laten besparen op een heel jaar... grote investering.
De behaaglijkheid door isolatie speelt ook een rol. Nu ik boven dubbel glas heb is het gemakkelijker opstaan 's winters.
Het vervelende van isolatie is dat je het niet ziet en er zit geen snoer met stekker aan. Dan zijn mensen al minder snel bereid de portemonnee te trekken, zeker als onduidelijk is wat de besparingen op de het gasverbruik zijn. Door mensen die al isolatiewerken hebben uitgevoerd wordt vaak geklaagd dat de besparingen tegenvallen, in ieder geval lager zijn dan door verkopers wordt voorgehouden. Op zich is dat bezwaar terecht, de optimale gasbesparing van na-isolatie van gevels kan pas gehaald worden als ook de andere voorzieningen (vloer- en dakisolatie, HR++ glas, verbeterde luchtdichting en WTW-ventilatie) zijn aangebracht. Niet voor niets is de isolatiesubsidie alleen van beschikbaar als minstens twee isolatiewerken worden uitgevoerd. Verder is het een nadeel dat de subsidie alleen verstrekt wordt als de isolatiewerken door een erkend isolatiebedrijf worden uitgevoerd waardoor de kosten vrij hoog zijn en het subsidievoordeel teniet gedaan wordt. Dit nadeel kan ondervangen worden door de moeilijkste isolatieklussen (na-isoleren gevels en plaatsing HR++ glas) uit te laten voeren door een erkend bedrijf en dan de relatief eenvoudige maatregelen zoals vloer- en dakisolatie zelf uit te voeren.
Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!