Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Campagne moet fietsdiefstallen terugdringen

13-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsenzee_03.jpg
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 600.000 fietsen gestolen. Dat meldt de RAI Vereniging (Rijwiel en Automobiel Industrie) dinsdag. De organisatie wil samen met onder meer de Fietsersbond, de ANWB, verzekeraars en politie het aantal diefstallen de komende 4 jaar terugdringen.
Lokfiets
Vorig jaar werd zo'n 800 keer een lokfiets ingezet. In twee op de drie gevallen kon daardoor een dief worden aangehouden. De RAI Vereniging heeft een Raamplan Fietsdiefstal opgesteld, dat onder meer voorziet in meer en betere registratie van de tweewielers en het promoten van goedgekeurde sloten.
Meer stallingen
Ook moeten er meer en betere fietsenstallingen komen, onder meer bij treinstations. Daar is nog steeds een groot tekort aan fietsenrekken. Het Rijk heeft al 220 miljoen euro uitgetrokken voor 100.000 extra plekken, maar dat zijn er nog lang niet genoeg, blijkt uit een evaluatie van spoorbeheerder ProRail.
Op basis van voorlopige prognoses zijn er in Nederland over 6 jaar 82.000 tot zelfs 145.000 plaatsen te weinig. Een actieplan, Fietsparkeren bij Stations, moet helpen dat tekort terug te dringen. Daar wordt volgens een ProRail-woordvoerster hard aan gewerkt. Zo verrijst bij Utrecht Centraal de grootste rijwielstalling ter wereld. De stalling onder het nieuwe Stationsplein Oost moet plaats bieden aan 12.500 fietsen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!