NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Campagne: lever je oude elektronische en elektrische apparaten in

24 jul 2019
  •  
leestijd 1 minuten
afvalberg vuilnis 930
Nederlandse huishoudens kopen steeds meer nieuwe elektronica en huishoudelijke apparaten. Deze worden tegenwoordig sneller vervangen, terwijl de oude spullen niet worden ingeleverd voor hergebruik. Gemeenten, producenten en retailers beginnen daarom een mediacampagne om consumenten over te halen hun afgedankte elektronische en elektrische apparaten in te leveren.

'Iedereen Recyclet'

Op 14 oktober start de campagne Iedereen recyclet via verschillende kanalen tijdens de Nationale Recycle Week. "Mensen kunnen het afval al op veel plekken kwijt, maar deze campagne richt zich vooral op het bewustzijn bij burgers", zegt een woordvoerder.

Vuilcontainer niet de goede plek

De initiatiefnemers hebben zich verenigd onder de noemer Heel Holland Recyclet. Het afval is volgens hen vaak "onzichtbaar", omdat het bij mensen verstopt ligt in lades, kasten en dozen. Daarnaast worden oude elektronische apparaten geregeld aan de straat gezet of in een vuilcontainer gestopt, wat niet bijdraagt aan het recycleproces. ANP
Wil weten waar je je apparaten kunt inleveren? Bekijk de info op de site van de Rijksoverheid

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!