Kassa

Camera's in kleedkamers Fit For Free

05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520 beveiligingscamera
Fitnessketen Fit For Free heeft in 19 vestigingen cameratoezicht in kleedkamers. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
'Schandalig'
Volgens de sportschool is camertoezicht nodig tegen diefstal, maar deskundigen denken er anders over. Vincent Bohre van Privacy First noemt het 'schandalig'.
Nooit gericht op douchehokjes
Volgens Fit For Free zijn de camera's nooit gericht op douchehokjes, maar bij één vestiging blijkt dat wel het geval te zijn geweest. Inmiddels zijn de camera's daar weggehaald.
Bron: RTL Nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

phpieterse
phpieterse5 jul. 2017 - 13:09

Klopt, geen problemen mee. Er vond daar frequent diefstal plaats en de kastjes werden voor opslag van rare zaken gebruikt. Vandaar.

harryromijn
harryromijn5 jul. 2017 - 12:24

Hangt er helemaal vanaf, waar de camera op gericht staat. Op de gang, of op de BUITENkant van de douchehokjes, zodat "onbedoelde" voorbijgangers geregistreerd worden, of midden boven de kleedkamers: zit een WERELD van verschil in.Ook kan ik me voorstellen, dat menig jongedame best gelukkig kan zijn met videobeelden van niet geheel aan onze normen & waarden aangepaste hen lastig vallende jongemannen. Zelfs enkel de preventiewerking daarvan al. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!