Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Cadeaukaartenbranche onderneemt actie tegen fraude

10 dec 2017
  •  
leestijd 1 minuten
kassa cadeaukaarten 930 520
De Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) heeft maatregelen genomen om fraude met cadeaukaarten tegen te gaan. Kassa liet zaterdag zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om in de winkel af te rekenen met het saldo dat op de cadeaukaart van iemand anders staat.

Instructies voor winkeliers

De BVCNL heeft winkeliers geïnstrueerd alleen bestedingen met de cadeaukaarten toe te staan aan consumenten die de kaart daadwerkelijk kunnen tonen. Een andere maatregel is dat kaarteigenaren die hun saldo willen controleren een pincode moeten invoeren. De branchevereniging adviseert haar leden om technische aanpassingen door te voeren op hun eigen website, om de controle met de pincode mogelijk te maken.

Schadeloosstelling voor gedupeerden

De maatregelen moeten fraude onmogelijk maken. Ook moet hiermee het vertrouwen van de consument in de cadeaukaarten worden bevorderd, aldus de branchevereniging. Consumenten die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van fraudeurs kunnen rekenen op schadeloosstelling. Zij kunnen zich dan wenden tot de uitgevende partij van de cadeaukaart.

Gemist? Cadeaukaarten onveilig door lek - Kassa 9 december 2017:

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!