Kassa

Cadeaukaartenbranche onderneemt actie tegen fraude

10-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
kassa cadeaukaarten 930 520
De Branchevereniging Cadeaukaarten Nederland (BVCNL) heeft maatregelen genomen om fraude met cadeaukaarten tegen te gaan. Kassa liet zaterdag zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om in de winkel af te rekenen met het saldo dat op de cadeaukaart van iemand anders staat.

Instructies voor winkeliers

De BVCNL heeft winkeliers geïnstrueerd alleen bestedingen met de cadeaukaarten toe te staan aan consumenten die de kaart daadwerkelijk kunnen tonen. Een andere maatregel is dat kaarteigenaren die hun saldo willen controleren een pincode moeten invoeren. De branchevereniging adviseert haar leden om technische aanpassingen door te voeren op hun eigen website, om de controle met de pincode mogelijk te maken.

Schadeloosstelling voor gedupeerden

De maatregelen moeten fraude onmogelijk maken. Ook moet hiermee het vertrouwen van de consument in de cadeaukaarten worden bevorderd, aldus de branchevereniging. Consumenten die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van fraudeurs kunnen rekenen op schadeloosstelling. Zij kunnen zich dan wenden tot de uitgevende partij van de cadeaukaart.

Gemist? Cadeaukaarten onveilig door lek - Kassa 9 december 2017:

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

margad
margad15 jan. 2018 - 12:43

Op 24/11/2017 heb ik online bij Mediamarkt een bestellinggedaan. Betaald met een Mediamarkt cadeaukaart van € 100 en een bijbetaling viaIdeal van€ 32,99. Heb hiervoor een bevestigingsmail van Mediamarkt ontvangen. Tot vandaag, 15/01/2018 geen producten ontvangen nog hetgehele bedrag dan wel cadeaukaart terug gekregen. Wel is het per Ideal betaaldebedrag van € 32,99 al enige weken geleden teruggestort op mijn bankrekening.Maar de € 100 van de cadeaukaart is via de digitale weg kennelijk zoek geraaktbij de IT van Mediamarkt. Na negen telefoontjes met bijna altijd een oneindige langewachttijd (20-40 minuten geen uitzondering) en herhaaldelijk vragen om eenoplossing op Facebook, en tenslotte op 27/12 j.l. een aangetekende briefgestuurd met een in gebreke stelling gestuurd aan de directie van mediamarkt(waarop helemaal geen reactie is gekomen tot op heden)  Het enige wat ik nu al bijna NEGEN weken tehoren/lees lezen krijg via Facebook, is de boodschap: het is in onderzoek !.Met andere woorden geld weg en geen producten ontvangen.

tenormin
tenormin11 dec. 2017 - 13:56

Waarom bestaan cadeaukaarten, en andere zaken zoals cadeau/boekenbonnen etc. toch nog? Als je leest hoe vaak het wordt vergeten in te wisselen, gebruiken, de uitgevers van die dingen worden er rijk van. Ik krijg liever een cadeau in de vorm van DNB, blijft geldig; is van mij en je hoeft er geen pincode voor te gebruiken.

snrwo1
snrwo111 dec. 2017 - 13:02

Boekenbon van paar maanden oud. Kan nog steeds saldo checken zonder pincode (11/12/17)

eilinkyl
eilinkyl11 dec. 2017 - 13:01

op mijn 3 kadeaukaarte werd er maar 1 geaccepteerd door bol.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!