Kassa

Zaterdag in Kassa: Cadeaubonnen blijken zeer fraudegevoelig te zijn

08-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
cadeaubonnen_02.jpg
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan cadeaubonnen. Deze blijken zeer fraudegevoelig te zijn. Verder hebben we het over de collectieve gemeenteverzekering. De zorgverzekering wordt vanuit de gemeente aangeboden aan minima, maar is niet voor iedereen een voordelige keuze. En we gaan het hebben over bitcoins!
Cadeaubonnen blijken zeer fraudegevoelig te zijn
Een cadeaukaart is een ideaal presentje voor de feestdagen. Er gaan honderden miljoenen euro’s in om. Kassa kreeg een tip binnen dat ze heel fraudegevoelig zijn en ging op onderzoek uit.
Gemeentepolis voor minima niet altijd voordelig
Een collectieve gemeenteverzekering is een zorgverzekering die vanuit de gemeente aan minima wordt aangeboden. De kortingen en gemeentebijdragen verschillen tussen gemeenten onderling. Daarnaast is er ook veel verschil tussen de pakketten en keuzes die gemeenten aanbieden. Per gemeente verschilt het dus hoe voordelig je bent en het is niet voor iedereen een goede keuze.
Is het nog verstandig om te investeren in Bitcoins?
Vorig jaar kon je nog een bitcoin kopen voor een paar honderd euro. Nu betaal je al bijna 13.000 euro voor de virtuele munt. Maar de koers van de Bitcoin blijft onzeker en je loopt risico je geld kwijt te zijn. Is het nog wel verstandig om nu te investeren in Bitcoins?
Belbus: Vloerverwarming maakt huis niet warmer dan 18 graden
Eric kan het als het vriest niet warmer dan 18 graden krijgen in zijn huis en dat terwijl hij 2,5 jaar geleden een spiksplinternieuwe vloerverwarming heeft laten aanleggen. Dit komt doordat er destijds niet goed is geadviseerd over de isolatie. Er zijn bij dit probleem twee bedrijven betrokken en samen komen ze er al die tijd al niet uit. Daarom rijdt Amber met de Belbus naar Sneek om hulp te bieden.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
volg ons op Instagram!
Kassa bijwonen? Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Anoniem200
Anoniem2009 dec. 2017 - 20:01

Mijn schoonzus had een cadeaubon gekregen voor haar verjaardag. Er bleek geen saldo op te staan. Fraude? Of onoplettendheid verkoper?Ze heeft het maar laten zitten want waar kan je klagen? Deze signalen komen dus niet bij de branchevereniging, die onbekommerd blijft volhouden dat het niet gebeurt in de praktijk.

Ferry76
Ferry769 dec. 2017 - 14:32

Bij de aanschaf van bitcoins loop je het risico je geld kwijt te zijn indien je dit niet veilig bewaard door bijvoorbeeld hackers. Je kunt je bitcoins online bewaren bij een exchanger, offline op je computer, mobiele telefoon, op papier of op een beveiligde hardware apparaatje zoals de Ledger Nano S Wallet of Trezor Wallet.Op papier of op een hardware apparaatje zijn de veiligste manieren.Of het verstandig is om nu nog in bitcoins te investeren weet niemand, het kan sky high gaan met de koers of instorten door bijvoorbeeld inmenging van overheden die er een stop op zetten. Het is voor bitcoins bezitters ook relatief makkelijk om over te stappen en-of hun investering in te zetten op andere cryptocurrency zoals Etherium, Ripple en vele andere.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!