Kassa

'Buurtbussen volgende maand weer onderweg'

09-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
buurtbus kassa 1127
De branchevereniging van streekvervoerders (OV-NL) verwacht dat medio november de buurtbussen weer uitrijden, meldt onder andere BN-De Stem. Vanwege maatregelen om de corona-uitbraak te beperken stond deze vorm van openbaar vervoer sinds maart stil.
Waar treinen en lijnbussen bleven rijden, met een mondkapjesplicht en kuchschermen, stonden de buurtbussen langs de kant. Het grote bezwaar was dat de bussen maar over één in- en uitgang beschikken. Hiermee zou de buurtbus niet 'coronaproof' zijn. Kassa liet in september zien dat gebruikers, van ouderen tot scholieren, hierdoor werden gedupeerd.

TNO adviseert aanpassingen

Op advies van TNO worden de bussen nu wel 'coronaproof' gemaakt, met  onder meer kuchschermen, speciale HEPA filters en een dakventilator. Per bus kost dit 3.000 à 5.000 euro verklaart directeur Juul van Hout van busmaatschappij Hermes tegenover BN De Stem. De totale kostenpost wordt door het Rijk betaald. Of alle buurtbussen weer gaan rijden hangt af van de bestuurders, die het werk vaak vrijwillig doen. Mogelijk dat sommige bezwaar hebben vanwege het rondwarende coronavirus.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!