Kassa

Bussemaker: ov-protest redelijk vroeg

08-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_jetbussemaker.jpg
Het is ,,redelijk vroeg'' om actie te voeren tegen het verdwijnen van de ov-kaart voor studenten. Dat zei minister Jet Bussemaker van Onderwijs vrijdag na afloop van de ministerraad. ,,We gaan dit pas in januari 2016 veranderen'', stelde ze. Jorien Janssen, voorzitter LSVb is het daar niet mee eens. ,,Juist nu is het hét moment. Want nu vinden de onderhandelingen plaats tussen de minister en de ov-bedrijven.''
Protest
Honderden studenten reisden vrijdag in een speciale trein door het land om te protesteren tegen de plannen van Bussemaker. Zij wil meer geld vrijmaken om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen verbeteren. Door de ov-kaart te vervangen door een ander 'arrangement' moet structureel 425 miljoen euro beschikbaar komen. Het leenstelsel levert nog eens 800 miljoen euro op.??
Voorstel
De minister moet nog met een voorstel komen hoe ze de ov-kaart wil vervangen. De precieze vorm hangt mede af van overleg met openbaarvervoerbedrijven en studenten. Ook is er in de Tweede Kamer nog geen debat geweest over het nieuwe arrangement.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!