Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bussemaker: emancipatie tergend langzaam

3 jun 2016
  •  
leestijd 1 minuten
zakenvrouw 930x520
De vrouwenemancipatie gaat ,,op een heleboel vlakken tergend langzaam'', vindt minister Jet Bussemaker die het onderwerp in portefeuille heeft. En in de politiek lijkt het zelfs bijna slechter te gaan dan een paar jaar geleden, onderstreept ze. Het lijkt erop dat er bij de komende Kamerverkiezingen maar één vrouw lijsttrekker zal zijn; Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.
Gesprek voeren
,,Het is weleens beter geweest'', aldus Bussemaker. Ze deed vrijdag een oproep het gesprek erover te blijven voeren. Ze riep vrouwen en partijen op de situatie te veranderen.
Bescheiden
Vrouwen moeten niet zo bescheiden zijn, aldus Bussemaker, en zich kandideren voor hoge plekken op de lijst. Intussen moeten alle partijvoorzitters meer oog hebben voor het kandideren van vrouwen. Bussemaker is anders echt bang ,,dat het de verkeerde kant opgaat.'' Er moet meer over worden gesproken en er moet meer druk op komen te staan dat vrouwen hun plaatsen innemen, aldus de bewindsvrouw. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!