Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burgers willen beter ingelicht worden over verlenen van vergunningen

09-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nationale-ombudsman-logo.jpg
De overheid moet de informatieverstrekking rond het verlenen van vergunningen beter afstemmen op de diversiteit van de burgers. Dat zegt de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen na klachten dat omwonenden zich vaak onvoldoende of te laat geïnformeerd voelen. Ook moeten de publicaties over vergunningen duidelijk en begrijpelijk zijn.

'Bang voor overlast'

,,Omwonenden zijn vaak bang dat er overlast op de loer ligt als er veranderingen in hun straat, buurt of wijk op stapel staan", zegt de Nationale ombudsman. ,,Zij willen hier rekening mee kunnen houden en zich niet overvallen voelen. Ook willen zij de mogelijkheid hebben om daarop invloed uit te kunnen oefenen. Hun stem gaat nu te vaak verloren."
De overheid moet volgens Van Zutphen meer doen dan juridisch gezien verplicht is. Stel de informatieverstrekking af op de diversiteit van de burgers die belanghebbend zijn en zorg voor een passend aanvullend informatiekanaal wanneer de informatie digitaal wordt verstrekt, luiden enkele aanbevelingen van de Nationale ombudsman. ANP

Meer over:

vergunningen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!