Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burgers over klimaatbeleid: pak vervuilende industrie eerst aan

17-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
fabriek co2-uitstoot 930
75 procent van de Nederlanders is voor ambitieuzere klimaatmaatregelen, mits aan enkele voorwaarden is voldaan. Grote vervuilende sectoren zoals de industrie en luchtvaart moeten eerst worden aangepakt, voordat nieuwe maatregelen bewoners zelf raken. Ook moet de vervuiler de kosten dragen en moeten mensen met lage inkomens tegen hogere kosten worden beschermd.
Voor aangescherpt klimaatbeleid zien Nederlanders het meest in maatregelen als windmolens op zee, een hogere CO2-heffing voor de industrie en betere woningisolatie.

Mening 10.000 Nederlanders gepeild

Onderzoekers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht overhandigen donderdag de resultaten van een klimaatraadpleging aan Ed Nijpels, voorzitter van het klimaatberaad. 10.000 Nederlanders deden in maart mee aan het onderzoek, dat op gang kwam nadat politici hadden gepleit voor meer onderzoek naar de steun van de brede samenleving voor ambitieuzere klimaatmaatregelen.
Het uiteindelijke Europese doel is een CO2-afname van 55 procent in 2030 ten opzichte van 1990. Het huidige Klimaatakkoord is daarvoor niet voldoende. Het demissionaire kabinet komt nog met extra maatregelen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!