Kassa

Burgers kunnen gestolen auto's gaan opsporen

07-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
weg politie auto 930x520
Burgers krijgen de mogelijkheid de politie te gaan helpen bij de opsporing van gestolen auto's. De politie werkt aan een ’Pokémon-achtige’ app met de naam ’Automon’, zegt korpschef Erik Akerboom in een interview met De Telegraaf.
Kentekens
„Burgers kunnen kentekens fotograferen en controleren of de wagen gestolen is. Of de burger wordt gevraagd in zijn omgeving te zoeken naar een specifiek kenteken. Bij een ’hit’ kan de speurder punten krijgen.”
'Politie van de toekomst'
De app is een van de projecten in het kader van over de ‘politie van de toekomst’. Zo is de politie ook bezig met een app waarbij de hulp van mensen bij het zoeken naar een vermiste wordt geprofessionaliseerd. ,,Door goed in kaart te brengen waar al gezocht is, kan een gebied nog gerichter worden uitgekamd'', aldus de korpschef.
Verder komt er software die opvallende gedrag van politiemensen in de interne systemen moet opmerken. Dit om het lekken van informatie tegen te gaan.
DNA-afname gaat veranderen
Akerboom laat daarnaast in de krant weten dat de wijze van DNA-afname bij verdachten gaat veranderen. Nu gebeurt dat met een wattenstaafje, maar dat wordt mogelijk een pleister in combinatie met nanotechnologie (waarbij gewerkt wordt met minuscuul kleine deeltjes).
Opleidingen verkort
De politie ondergaat ook qua personeel veranderingen omdat de komende zes jaar 15.000 politiemensen met pensioen gaan. Om nieuwelingen sneller te laten instromen worden de opleidingen verkort.
Bron: Telegraaf/ANP

Meer over:

politie, automon
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

wildrat
wildrat8 okt. 2017 - 20:47

Vroeger was er vrijwillige politie, zou terug kunnen komen en wat zijn die punten waard per punt 10€ korting op bekeuringen ?

gerard van tol
gerard van tol7 okt. 2017 - 22:31

Gelukkig maar, kan de politie het werk gaan doen wat de bende uit Den Haag zo graag wil, boetes uitschrijven voor heel lichte overtredingen.

Wilco_vV
Wilco_vV7 okt. 2017 - 16:05

Dussss... voortaan kun je jezelf als burger ook nog inzetten bij andere zaken dan vermiste jeugdigen? Ofwel die nieuwe speurders-app zal wel gaan volstromen met foto's van kentekens van willekeurige (onschuldige!?) bestuurders gemaakt door vele halve zolen die sowieso al denken dat ze de wereld voor zichzelf hebben in het verkeer. Het politiewerk wordt in de toekomst een spelletje 'boefje', net als vroeger toen je nog een klein kind was. Waanzin!?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!