Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

'Burgers EU willen af van zomer- en wintertijd'

30 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuut
klok oud 930x520
De meeste Europeanen willen af van het systeem met zomer- en wintertijd. Dat blijkt uit een enquête onder 4,6 miljoen Europeanen, waarvan de uitslag via Duitse media is uitgelekt. Ruim 80 procent van de respondenten wil dat een streep wordt gehaald door het stelsel waarin de klok twee keer per jaar een uur wordt verzet.
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. De meeste respondenten komen uit Duitsland, maar ook 1,6 miljoen inwoners van andere lidstaten gaven hun mening. De Duitse krant Westfalenpost publiceerde als eerste over de resultaten.

'Enquête is geen referendum'

De enquête, die volgens de commissie nadrukkelijk geen stemming of referendum is, kwam er op initiatief van het Europees Parlement. Dat had aangedrongen op nader onderzoek naar de voor- en nadelen van de klok een uur vooruit zetten eind maart en weer terugzetten in oktober. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's