Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burgermeesters willen meer duidelijkheid over voorwaarden evenementen

11-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
evenement 1127

Gemeenten en organisatoren van evenementen moeten zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over de voorwaarden om evenementen te mogen adviseren. Dat wil het Veiligheidsberaad van burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio. Volgens het beraad is het vanuit het gezondheidsoogpunt goed nieuws dat het zo goed gaat met de besmettingen dat er deze zomer weer evenementen mogelijk zijn. Wel moeten de openbare orde en de veiligheid goed geregeld zijn, aldus voorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen.

Het Veiligheidsberaad en justitieminister Ferd Grapperhaus overlegden donderdagavond digitaal over het besluit dat het kabinet naar verwachting vrijdag gaat nemen over evenementen. Het beraad wil dat de voorwaarden voor evenementen zo snel mogelijk na het besluit van vrijdag worden uitgewerkt, zodat iedereen op tijd weet waar hij aan toe is.

Houd ook rekening met belastbaarheid hulpdiensten

Het beraad heeft ook benadrukt dat er rekening gehouden moet worden met de belastbaarheid van politie, ambulance, GGD en veiligheidsregio's. De hulpdiensten hebben tijdens de coronacrisis "enorm veel uren" gewerkt en zij verdienen enige rust in de komende maanden, stelt Bruls. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!