Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Burgerinitiatieven proberen samen HEMA in handen te krijgen

15 jun 2020
  •  
leestijd 1 minuten
HEMA logo 930 X 520
Twee burgerinitiatieven die het doel hebben om het oer-Hollandse HEMA in handen te krijgen gaan samen verder. Houdehema.nl en #welovehema werden vrijdag gelanceerd. Voor meer slagkracht gaan ze nu samen door.
Klanten, werknemers en leveranciers moeten deels eigenaar worden van het bedrijf. De initiatiefnemers willen van HEMA een duurzaam en toekomstbestendig warenhuis maken. Naar eigen zeggen zijn meer dan 10.000 steunbetuigingen binnengekomen.

Teams 'vullen elkaar goed aan'

De teams van 'Houdehema' en 'welovehema' vullen elkaar naar eigen zeggen goed aan. Zo bestaat het team van welovehema.nl uit retail-experts die de echte HEMA-fans aan zich willen binden. Bij Houdehema zijn de huidige werknemers betrokken en financiële partijen die de vergunning en juridische kennis hebben om het geld op te halen.
Eerder werd bekend dat schuldeisers HEMA nu in handen krijgen. HEMA-topman Tjeerd Jegen benadrukte daarbij dat de nieuwe eigenaren niet tot in "lengte van dagen" de winkelketen in bezit willen houden. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!