Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burger King vaart wel bij nieuwe snacks

04-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hamburger 930x520
De introductie van nieuwe snacks heeft Burger King ook afgelopen maanden aan meer klandizie geholpen. Dat maakte moederbedrijf Restaurant Brands International (RBI) donderdag bekend.
Nieuwe snacks
Burger King zag de met vorig jaar vergelijkbare verkopen vorig kwartaal wereldwijd met bijna 6 procent oplopen. Om stevige concurrentie in het fastfoodsegment het hoofd te bieden komt de keten met veel nieuwe snacks en maaltijdaanbiedingen. Zo zijn recent in de VS een gefrituurde variant op 'macaroni and cheese', nieuwe burrito's en kipfrietjes geïntroduceerd.
Winst
Samen met koffieketen Tim Hortons bezorgde Burger King moederbedrijf RBI in het tweede kwartaal een nettowinst van 90 miljoen dollar, tegen 11 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet van het concern stabiliseerde op 1 miljard dollar. Daarbij worden de opbrengsten van restaurants die door franchisenemers worden geëxploiteerd niet volledig meegeteld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!