Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burgemeesters kijken naar nieuwe coronamaatregelen

11-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
corona virus pathogeen 1127

De 25 burgemeesters uit het Veiligheidsberaad bespreken vandaag welke nieuwe coronamaatregelen er gaan gelden. 19 januari loopt de strenge lockdown, die op 15 december inging, af. Omdat het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg daalt, wordt er al rekening mee gehouden dat de strenge maatregelen na 19 januari nog blijven gelden.

De 25 burgemeesters vormen samen de voorzitters van de veiligheidsregio's. Zij worden door justitieminister Ferd Grapperhaus bijgepraat over de laatste adviezen van deskundigen. Ook bespreken ze de handhaafbaarheid van de maatregelen. Verwacht wordt dat het kabinet dinsdag besluit neemt over het nieuwe coronabeleid.

Ook praten de burgemeesters over de stand van zaken rondom de vaccinaties. Vorige week is namelijk begonnen met vaccineren in ons land. Na de bijeenkomst deelt Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, een toelichting over de besproken zaken. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!