Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Burgemeesters: hardere aanpak drugslabs

21-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
drugs_02.jpg
De burgemeesters van de grote steden in Noord-Brabant en Limburg willen dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie meer capaciteit vrijmaakt voor de opsporing van synthetische drugs. Dit meldt Nieuwsuur, dat een rondgang deed langs de burgemeesters van de tien grootste steden uit Brabant en Limburg. De burgemeesters steunen hiermee burgemeester Paul Depla van Heerlen, die zondag al iets van die strekking zei.
Opsporingen
Op dit moment gebeurt dat opsporen door het Landelijk Forensisch Opsporingsteam (LFO), maar dat bestaat volgens Depla slechts uit een zeer beperkt aantal mensen. Die moeten drugslabs zoals zondag in Hoensbroek (Limburg) ruimen. ,,Maar aan opsporing komen ze niet meer toe'', zei Depla zondag. Afgelopen zaterdagavond werd een drugslab ontdekt in een garage bij een woning aan de Nieuwstraat in stadsdeel Hoensbroek. ,,Volstrekt onacceptabel, zo'n chemisch bedrijf midden in een woonwijk'', zei Depla daarover.
Te weinig specialisten
Aanpakken
ANP

Meer over:

drugs, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!