Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bungehuis-overleg levert niets op'

24-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
collegezaal_10.jpg
Nieuw urenlang overleg over de bezetting van het Bungehuis heeft maandag niets opgeleverd. Dit meldt een studente die aan de vergadering in de ambtswoning van burgemeester Eberhard van der Laan heeft deelgenomen. Het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA), een delegatie van de actievoerders en de burgemeester spraken drie uur met elkaar.
Zonder invloed
Volgens de studente is het UvA-bestuur op geen enkele manier tegemoet gekomen aan de eisen van de actievoerders. Die overleggen maandagavond of zij alsnog ingaan op het aanbod van het UvA-bestuur om een Festival der Wetenschappen te organiseren over de gang van zaken op de universiteit. Volgens de studente is dat voorstel te vrijblijvend omdat de uitkomsten ,,zonder invloed op het beleid'' zouden zijn.
Kort geding
De UvA was maandagavond niet voor commentaar bereikbaar. Het Bungehuis, een gebouw van de faculteit geesteswetenschappen van de UvA, wordt al meer dan een week bezet. De demonstranten eisen meer inspraak van studenten en docenten. De UvA spande een kort geding aan om de activisten uit het gebouw te krijgen en kreeg gelijk van de rechter. Die bepaalde donderdag dat de studenten moeten vertrekken en dat ze 1000 euro boete per dag moeten betalen als ze dat niet doen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!