Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bundels voor internet, TV en telefonie relatief duur

07-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_blauw_14.jpg
Nederlanders en Belgen zijn meer geld kwijt voor bundels met internet, tv en telefonie dan inwoners van omringende landen. Dat blijkt uit een onderzoek door de Belgische toezichthouder Bipt.
Gemiddelde prijs
De gemiddelde prijs voor een bundel met vaste telefonie, tv en internet met een minimale downloadsnelheid van 30 Mbit/s is in Nederland ongeveer 60 euro, in België loopt dit op tot zelfs 76 euro. Fransen zijn voor dezelfde diensten veel minder kwijt: zij betalen bij een gemiddeld pakket ongeveer 36 euro, Duitsers betalen zo’n 44 euro. Het enige land dat een hoger tarief rekent voor hetzelfde pakket dan Nederland en België is Spanje, met een gemiddelde prijs van rond de 97 euro. 
Grote providers
De Belgische toezichthouder Bipt, nam de Nederlandse aanbieders KPN, Tele2, Ziggo en UPC mee in het onderzoek. In België waren dit Belgacom, Numericable, Telenet en Voo. Het onderzoek nam alleen de tarieven van grote providers mee, terwijl die van prijsvechters ontbreken. In Nederland kiezen momenteel steeds meer mensen voor een abonnement bij een prijsvechter. De toezichthouder publiceerde de cijfers als onderzoek naar de tarieven in eigen land en baseert zich op onderzoek van de economische unie OESO van augustus vorig jaar.
Kassa/Tweakers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!