Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Buma: pensioenspelregels worden te streng

18-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pensioen_28.jpg
De nieuwe pensioenspelregels die het kabinet volgend jaar wil invoeren zijn te streng. Het gevolg zal zijn dat pensioenfondsen hun uitkeringen niet meer kunnen aanpassen aan het prijspeil. CDA-leider Sybrand Buma heeft dat gezegd bij de algemene politieke beschouwingen.
'Strengste regels ter wereld'
Volgens Buma krijgt Nederlands straks de strengste regels ter wereld. ,,Ik weet het zeker: over 5 jaar draaien we dit terug.''
'Kabinet kan niet anders'
Premier Mark Rutte is het niet eens met de argumentatie van Buma, waar Henk Krol van 50PLUS en Emile Roemer van de SP zich bij aansloten. Volgens Rutte kan het kabinet niet anders dan de regels strenger maken, om nieuwe financiële problemen bij pensioenfondsen te voorkomen.
'Pensioenfondsen strengere regels dan verzekeraars'
Buma vindt die redenering te makkelijk. ,,Als je het niet met Rutte eens bent zegt hij: je bent niet degelijk.'' De CDA-leider wijst erop dat de pensioenfondsen straks aan strengere regels moeten voldoen dan verzekeraars. Dat zal volgens hem zorgen voor frustratie bij de deelnemers aan pensioenfondsen.
Wetsvoorstel behandelen
De Tweede Kamer moet het wetsvoorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) over de nieuwe pensioenspelregels nog behandelen. Kern ervan is dat pensioenfondsen straks hogere buffers moeten aanhouden en dat ze hun pensioenen niet meer zo makkelijk jaarlijks kunnen verhogen (indexeren). De Pensioenfederatie (de koepel van pensioenfondsen) zei eerder al dat de regels te streng zijn. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!