Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Buitenlandse toerist besteedt meer

21-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toeristen 930 520
De bestedingen van buitenlandse toeristen in ons land zijn vorig jaar met bijna 7 procent gestegen tot 21 miljard euro, terwijl het aantal overnachtingen van buitenlandse bezoekers met ruim 6 procent klom. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Boekingen
Verder wijst het CBS erop dat meer buitenlandse toeristen een accommodatie of ticket hebben geboekt bij of via een Nederlands bedrijf. Hoewel een groot deel van deze toeristen niet daadwerkelijk naar ons land reisde, verdienden de Nederlandse bedrijven wel aan deze boekingen.
Groei
Nederlanders die vorig jaar in eigen land op vakantie gingen of uitstapjes maakten, waren goed voor 45 miljard euro aan bestedingen, een groei van ruim 3 procent. In totaal gingen de toeristische bestedingen in ons land vorig jaar met bijna 4 procent omhoog tot 75,7 miljard euro.
Arbeidsplaatsen
Het CBS meldde verder dat er vorig jaar 641.000 arbeidsplaatsen waren in de toerismesector, een stijging met ruim 13.000. Daarmee is de branche goed voor 6,4 procent van het totaal aantal banen in Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

toerisme
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!