Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Budget startersleningen Amsterdam bijna op

16-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flatgebouw_2_14.jpg
Amsterdammers die dit jaar nog een starterslening willen om een eerste huis te kunnen kopen, moeten snel zijn. Het beschikbare budget is naar verwachting na de zomer volledig opgebruikt, waarschuwde wethouder Freek Ossel (Wonen) maandag. De gemeente verstrekte al 351 leningen voor een totaalbedrag van 10,5 miljoen euro.
Grote behoefte
De gemiddelde leeftijd van de aanvragers is 29 jaar. Met behulp van de startersleningen kochten ze woningen van gemiddeld 155.000 euro. ,,De cijfers tonen aan dat veel Amsterdammers grote behoefte hebben aan een steuntje in de rug bij de aankoop van het eerste huis'', concludeert Ossel. ,,Het zou dan ook verstandig zijn als het nieuwe stadsbestuur dit beleid zou voortzetten en ook in 2015 geld uittrekt voor de starterslening.''
Overbrugt
De lening is voor mensen die op eigen kracht niet voldoende hypotheek kunnen krijgen. De starterslening is in de eerste 3 jaar rente- en aflossingsvrij en bedraagt maximaal 20 procent van de aankoopkosten van de nieuwe woning. De starterslening overbrugt het verschil tussen de maximumhypotheek en de totale aankoopkosten van de woning die maximaal 200.000 mogen bedragen.
Woonbezit
De gemeente verstrekte startersleningen van 8.000 tot 40.000 euro. Onlangs bleek uit onderzoek dat het eigen woningbezit in Amsterdam tussen 2011 en 2013 met 6000 woningen is gestegen tot 125.000.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!