Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Budget Energie en NLE gaan energieprijzen maandelijks aanpassen

2 dec 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3092 keer bekeken
  •  
elektriciteitsmeter meterkast stroom 1127

Vanaf januari gaan Budget Energie en NLE de variabele tarieven iedere maand aanpassen. Normaal gebeurt dat elk halfjaar. 

De twee energiebedrijven spelen hiermee in op de snel gestegen energieprijzen. Met maandelijkse aanpassingen lopen de bedrijven minder risico omdat ze stijgingen makkelijker kunnen doorberekenen aan de klanten. Als de prijzen dalen profiteren klanten ervan.

Het gaat in de praktijk om een minderheid van de klanten van Budget Energie en NLE. Negen op de tien klanten hebben namelijk een vast contract. 

Verwachte prijzen

Om te voorkomen dat de maandbedragen van klanten te veel schommelen worden die herberekend op basis van verwachte prijzen. Budget Energie en NLE zijn onderdeel van Nuts Groep. Topvrouw Caroline Princen geeft aan dat haar bedrijf de tweejaarlijkse aanpassing van de tarieven al langer onlogisch vond. "De huidige energiemarkt en de zorgen bij klanten hebben dit alleen maar versterkt." ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Jeroen21
Jeroen2111 dec 2021 - 8:40

Tevens goed om rekening mee te houden. In het geval faillissement is de klant zijn voorschot vaak kwijt want andere schuldeisers zoals banken krijgen vaak voorrang… Dus nog een reden om goed naar het maandbedrag te kijken.

Jeroen21
Jeroen2111 dec 2021 - 8:25

Ik ben klant van Budget Energie en onlangs de tarieven idd verhoogd. Gas ongeveer 25% en elektra 15%. Het vreemde is dat ze mijn maandbedrag willen verhogen met 60%….. Daarnaast hebben ze een nieuw contract aangeboden met vaste prijzen voor een jaar maar dit zou een verhoging van het maandbedrag zijn van bijna 100%…

Klanten moeten goed opletten want het verbruik in de winter en zomer verschilt enorm. En verder is de verwachting dat de gasprijzen weer gaan dalen.

Het lijkt erop dat Budget Energie een slaatje uit onoplettende klanten wil slaan.