Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Brussel akkoord met fusie Tele2 en T-Mobile

28-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
telefoon ouderwets bellen 930
De Europese Commissie is akkoord met de fusie van de Nederlandse onderdelen van telecombedrijven T-Mobile en Tele2. Brussel stelt bovendien geen extra voorwaarden voor de afronding van de deal, zo werd dinsdag bekendgemaakt.
Volgens de commissie zal er na de fusie geen sprake zijn van marktverstoringen. Consumenten zullen niet duurder uit zijn en ook de kwaliteit van de dienstverlening komt, naar het oordeel van de commissie, niet in het geding.

Vrees voor onvoldoende concurrentie

Eerder dit jaar werd een diepgaand onderzoek gestart door Brussel naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie zou overblijven na de deal tussen de nummer 3 en 4 op de Nederlandse telecommarkt. Dat had kunnen leiden tot hogere prijzen, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder eigen netwerk, zo was de gedachte.

Fusie begin volgend jaar klaar

De fusie, die bijna een jaar geleden werd aangekondigd, wordt naar verwachting begin 2019 afgerond. T-Mobile Nederland betaalt eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro voor de activiteiten van Tele2. Het Zweedse moederbedrijf van Tele2 krijgt daarnaast een kwart van de nieuwe onderneming in handen en Deutsche Telekom, dat eigenaar is van T-Mobile Nederland, de overige 75 procent.

'Voldoende concurrentie'

Met de overname ontstaat volgens de bedrijven een nieuwe sterke speler die geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbiedt op de consumentenmarkt en de zakelijke markt. Het gecombineerde bedrijf hoopt vooral te profiteren van schaalvoordelen en meer financiële slagkracht.
Huidige ,,dominante spelers" KPN en VodafoneZiggo zullen uitgedaagd blijven worden, zegt het nieuwe fusiebedrijf. Tot het officiële moment van samengaan, blijven T-Mobile en Tele2 naar eigen zeggen ook concurrenten van elkaar.
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken zegt geen voorkeur te hebben voor het aantal spelers met een netwerk. Het gaat haar er om dat er voldoende concurrentie en voldoende keuzemogelijkheden zijn op basis van prijs en kwaliteit. Bij de aankomende frequentieveilingen voor draadloze communicatie kiest ze daarom ook voor een dekkingsverplichting.

Beloftepagina

Op de website van Tele2 is een 'Beloftepagina ' te vinden. Hierop staan de 5 beloftes die het telecombedrijf heeft gedaan aan haar klanten. Ook is er een Veelgestelde Vragen sectie gemaakt.
Bronnen: ANP/ Tele2

Meer over:

tele2, fusie, t-mobile
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!