Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bromfietsen vervuilen meer dan fabrikant zegt

10-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scooter_07.jpg
Uit TNO-onderzoekt blijkt dat brom- en snorfietsen meer schadelijke stoffen uitstoten dan de fabrikanten op papier melden. Daarom zal de Rijksdienst voor het Wegverkeer vaker bij de fabrikanten van deze tweewielers langsgaan om te controleren of de uitstoot niet te veel afwijkt van wat officieel wordt opgegeven.
2017 strengere eisen
Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu donderdag laten weten. In 2017 wordt strengere Europese regelgeving van kracht voor brom- en snorfietsen. ,,Ik wil er in de tussentijd al voor zorgen dat fabrikanten niet in overtreding zijn en snor- en bromfietsen leveren die ze hebben beloofd'', aldus de bewindsvrouw. Als bij een controle naar voren komt dat een brom- of snorfiets niet aan de eisen voldoet, kan de typegoedkeuring worden ingetrokken.
Snelheidsbegrenzers
Verder wil Mansveld bepaalde typen snelheidsbegrenzers aanpakken die het milieu belasten en eenvoudig onklaar te maken zijn. Ze wil dat Europa deze typen ook in 2017 gaat verbieden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!