Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

British Airways schrapt gratis drankje

29-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
british airways vliegtuig 930x520
British Airways stopt begin volgend jaar op vluchten binnen Europa met het serveren van een gratis hapje en drankje aan passagiers in de toeristenklasse. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag laten weten. Britse media hadden eerder deze maand al gemeld dat dit besluit eraan kwam.
Inkomsten
British Airways volgt het voorbeeld van prijsvechters als Ryanair en easyJet, waar passagiers al jaren geld moeten bijleggen als zij onderweg iets willen eten of drinken. De verkopen aan boord vormen voor die bedrijven een belangrijke bron van inkomsten, naast de ticketverkoop.
Verbetering
Zelf presenteert British Airways het schrappen van de gratis snack als een verbetering, omdat reizigers nu mogen kiezen wat zij willen eten. Leverancier van de broodjes en andere snacks is Marks & Spencer. De prijzen die British Airways vraagt, liggen volgens Britse media circa een derde hoger dan bij die warenhuisketen zelf. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!