Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Brinkman: weg met euro, welkom aan de neuro

13-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dpk.jpg
Nederland moet afscheid nemen van de euro uit de Europese Unie stappen en samen met gelijkgestemde rijke Europese landen een nieuwe economische gemeenschap vormen met een eigen munt, de neuro. Daarvoor pleit oud-PVV'er Hero Brinkman met zijn nieuwe partij Democratisch Politiek Keerpunt (DPK).
Presentatie
Brinkman presenteert de kandidatenlijst en een aantal standpunten vrijdag tijdens een bijeenkomst bij de Pyramide van Austerlitz, die hij een 'symbolisch democratisch keerpunt' van Nederland noemt.
Standpunten
DPK pleit verder voor het liberaliseren van gevangenissen. De 20 miljoen euro die dat oplevert kan naar ouderenzorg. Brinkman wil verder de winstbelasting voor het midden- en kleinbedrijf verlagen en kleine zelfstandigen (zzp'ers) hoeven van hem geen lokale lasten te betalen. De overheid moet eerst zelf bezuinigen voor zij bij de burger aanklopt. Op ontwikkelingshulp kan worden gekort. Ook wil hij een strenger immigratie-, integratie- en veiligheidsbeleid, maar wel ,,met de menselijke maat''.
Breuk met PVV
Brinkman was sinds november 2006 Kamerlid voor de PVV van Geert Wilders. In maart brak hij met Wilders uit onvrede over diens houding ten opzichte van zijn voorstellen om de PVV te democratiseren.
Brinkmans DPK is een fusiepartij van zijn eigen Onafhankelijke Burger Partij en van Trots op Nederland, de vroegere partij van Rita Verdonk. DPK moet een ,,megagroot'' gat op rechts gaan opvullen, zei Brinkman vorige maand bij de presentatie van zijn partij.
ANP
Wat vindt u van het partijprogramma van de DPK? Is de neuro een goed idee? Reageer hieronder!

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!