Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Brandweer werkt niet veilig genoeg

05-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brandweerauto_08.jpg
Er is veel mis bij de brandweer. Zo dragen brandweermensen te lang de kleren die bij het blussen vies zijn geworden. De uniformen worden niet altijd goed schoongemaakt. Zelfs bij het kankerverwekkende asbest worden de procedures ,,niet nageleefd’’.
Dat concludeert de Inspectie SZW, de vroegere Arbeidsinspectie, in een rapport dat donderdag naar buiten is gebracht. Volgens de dienst zijn de protocollen en voorschriften bij geen enkele brandweerregio helemaal op orde. Daardoor zijn incidenten gebeurd, maar ,,de brandweer leerde op landelijk niveau onvoldoende van de (bijna-)ongevallen’’, aldus het rapport.
Verbetering
Brandweer Nederland zegt in een reactie te werken aan verbetering. De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers noemt het ,,ontoelaatbaar dat veiligheidsregio’s zich niet aan de wet- en regelgeving houden''. Volgens de brandweervakbonden bevestigt de inspectie ,,volledig het vermoeden dat er veel mis is bij de brandweer’’.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!