Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Brandstofprijzen minder hard gestegen

7 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
spaargeld rekenmachine 1127
De prijzen die consumenten voor producten en diensten betalen, zijn in maart minder hard gestegen dan in de voorgaande maanden. Door de gekelderde olieprijzen waren benzine en brandstoffen goedkoper. Dat drukte sterk op de toename van de consumentenprijzen als geheel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Consumentengoederen en -diensten werden in maart 1,4 procent duurder. In februari stegen de prijzen nog met 1,6 procent. Brandstoffen, waar naast benzine ook diesel en lpg onder vallen, daalden 4,1 procent in prijs. een maand eerder werd tanken in doorsnee nog 4,6 procent duurder. De prijzen voor voedingsmiddelen stegen de afgelopen maand juist harder, vooral doordat varkensvlees duurder werd. De ontwikkeling van consumentenprijzen is volgens het CBS niet hetzelfde als inflatie. Inflatie is breder, omdat daarin ook prijzen van bijvoorbeeld industriële producten, aandelen en goud veranderen.
Consumentenprijzen stegen in Nederland sterker dan gemiddeld in de eurozone. Volgens een Europees geharmoniseerde meetmethode gingen de prijzen in Nederland 1,1 procent omhoog in maart. In de eurozone in geheel stegen ze met 0,7 procent. ANP 

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!