Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Brandstofaccijns niet omlaag'

28-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tanken_29.jpg
De omstreden accijnsverhoging voor diesel en lpg van begin dit jaar wordt niet teruggedraaid. Pomphouders in de grensstreek en de oppositie in de Tweede Kamer hadden daarom gevraagd, omdat de maatregel ertoe zou hebben geleid dat er massaal over de grens wordt getankt en de ondernemers veel omzet verliezen.
Echte verkoopcijfers
Maar staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën maakt de verhoging van de accijnzen met 7 cent per liter niet ongedaan. Ingewijden hebben berichtgeving daarover in de Volkskrant en bij de NOS woensdag bevestigd. CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt eist naar aanleiding daarvan met spoed informatie van het kabinet. Hij wil de echte verkoopcijfers in de grensregio, de reële accijnsopbrengsten, een brief van Wiebes en een debat met hem.
Minder accijnzen
De oppositie en brancheorganisaties als de Bovag stelden ook dat de maatregel eerder minder dan meer accijnzen in het laatje brengt voor de overheid. Wiebes liet de zaak onderzoeken en zou op basis daarvan conclusies trekken. Volgens de Volkskrant hebben de Belastingdienst en de benzineproducenten geen zekerheid kunnen verschaffen of de accijnsverhoging wel of niet grenseffecten heeft. Volgens de krant spreekt de ministerraad woensdag over de brief van Wiebes. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!