Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Boze polishouders van failiete verzekeraar Conservatrix eisen steun

31-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
128 keer bekeken
  •  
geld euros pensioen sparen
Boze polishouders van de failliete verzekeraar Conservatrix eisen steun van de overheid, meldt De Telegraaf. "Mensen kunnen de huur niet meer betalen als straks hun pensioen gekort gaat worden. Die moeten op hoge leeftijd het huis uit", zegt Dirk Jongmans, voorzitter van de Stichting Polishouders Conservatrix, in de krant. Hij noemt het onrechtvaardig dat de curatoren van plan zijn om alle polishouders evenredig te korten.
De stichting heeft in de kerstweek minister Wopke Hoekstra (Financiën) om financiële steun voor individuele polishouders gevraagd. "Deze zomer heeft Hoekstra steun geweigerd aan Conservatrix. Daar kan ik nog inkomen, want het bedrijf was kennelijk niet meer te redden. Maar polishouders verdienen zijn steun wel. Zij hebben hier niet om gevraagd en hadden geen enkele invloed op het falende toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB)."

Gepensioneerd

De stichting telt inmiddels ruim vijfduizend van de 71.000 gedupeerde polishouders. Zo’n zevenhonderd van hen zijn gepensioneerden, die vanaf maart in hun portemonnee geraakt gaan worden als de curatoren, zoals aangekondigd overgaan tot het snijden in hun Conservatrix-pensioen. De korting zal maximaal 40 procent bedragen en vooral oudere polishouders maken zich grote zorgen.
Bron: Telegraaf/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!