Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BOVAG bedrijven in de fout?

14-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
219 keer bekeken
  •  
autos_04.jpg
Autodealers verkopen tegenwoordig auto’s voor twee prijzen, een meeneemprijs en een verkoopprijs. Kassa ging op onderzoek uit en ontdekte dat de meeneemprijs betekent dat je de auto mee krijgt zonder APK-keuring, zonder afleverbeurt en zelfs zonder een enkele garantie. Ook de wettelijke garantie vervalt bij deze meeneemprijs. En dat mag helemaal niet! Ook ontdekte wij dat de prijsverschillen uiteen kunnen lopen van € 750,- tot maar liefst € 2.200,-.
Studio
In de studio zit algemeen directeur Koos Burgman van de BOVAG die uitleg geeft over hoe het mogelijk is dat gerenommeerde BOVAG bedrijven een auto aanbieden zonder enkele garantie. Daarnaast zit Yda Matthijssen van ANWB Rechtshulp in de studio om uit te leggen dat iedere consument recht heeft op de wettelijke garantie. Of je nou een auto koopt voor de meeneemprijs of niet.
Wettelijke garantie
Consumenten zijn altijd beschermd door de wet. Dit geldt voor een nieuwe wasmachine, maar dus ook voor een tweedehands auto. Bij de aanschaf van een product mag je ervan uitgaan dat je een deugdelijk product koopt. Natuurlijk zitten daar wat nuances in, want de garantie voor een auto uit 2003 is niet hetzelfde als voor een auto uit 2010. Voor meer informatie klik hier . Duidelijk is wel dat een autobedrijf nooit en te nimmer kan zeggen dat je geen enkel recht hebt op wat voor garantie dan ook.
BOVAG garantie
Wanneer je een auto koopt bij een BOVAG aangesloten autobedrijf, dan kan je een BOVAG garantie afsluiten. Deze garantie gaat verder dan de wettelijke garantie.
Als je bent ingelogd, kun je hieronder meediscussiëren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!