Kassa

Bovag: auto, motor en camper duurder door nieuwe bpm-regels

16-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
dealer occasions garage nieuwe auto's 1127
Nieuwe auto's, motoren en campers dreigen veel duurder te worden door een aanpassing van de regels rond de aanschafbelasting bpm. Belangenorganisatie Bovag trekt daarover aan de bel. 
Volgens Bovag kan een nieuwe benzineauto gemiddeld zo’n 1000 euro duurder worden en een auto met een dieselmotor 2000 euro. Een nieuwe camper kan zelfs 10.000 euro meer gaan kosten. Aanpassing van het bpm-systeem gaat volgens het belastingplan in per 1 juli 2021 of 1 januari 2022.

'Belasting op belasting'

In het nieuwe belastingplan staat een aanpassing van de bpm-regels, bedoeld om het systeem eenvoudiger te maken en de belastingdienst werk te besparen. Daarbij verandert het tijdstip waarop de bpm moet worden betaald aan de fiscus. Maar volgens Bovag heeft dit een, waarschijnlijk onbedoeld, effect dat er btw over bpm wordt geheven. "Belasting op belasting dus", aldus de belangenclub.
De organisatie vraagt de belastingdienst en politiek om dit ongewenste effect te voorkomen, zodat autokopers geen belasting op belasting moeten gaan betalen. "Autobelastingen behoren in Nederland immers al tot de allerhoogste in Europa", stelt Bovag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!