Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bouwsector: onveilige wegen door geldgebrek

24 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
snelweg autos verkeer 1127
Bouwend Nederland waarschuwt dat de kans op ongelukken, wegafsluitingen en verkeersinfarcten snel groeit door een gebrek aan onderhoud aan de infrastructuur door het Rijk en gemeenten. Uit geldgebrek zouden die te weinig doen om wegen, fietspaden en viaducten op orde te houden. Dat zegt voorzitter Maxime Verhagen van de belangenorganisatie van de bouwsector in een interview in het AD. 
Met de dag wordt de situatie ernstiger, zegt Verhagen. Volgens hem bezuinigen gemeenten al jaren op het onderhoud van de infrastructuur vanwege geldgebrek. Door de coronacrisis raken nog meer gemeenten in geldnood. In een recente enquête gaf 41 procent van de gemeenten aan te gaan bezuinigen op het onderhoud, aldus Verhagen. 

Gevaarlijke situaties

De voorzitter vreest dat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Nu wijst hij erop dat er jaarlijks al honderden tot duizenden slachtoffers vallen als gevolg van slechte fietspaden. Verder uitstel zal tot meer slachtoffers leiden, wat de gemeentes duur kan komen te staan. Slachtoffers kunnen bij de gemeente hun schade verhalen als de oorzaak slecht onderhoud is, waarschuwt Verhagen.
Verhagen pleit voor extra geld voor onderhoud. De sector wil dat het rijk de gemeenten 1 miljard euro per jaar extra geeft voor onderhoud. ANP

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!