Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Bouwen wordt duurder door corona, milieu-eisen en ruimtegebrek'

21-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
480 keer bekeken
  •  
bouw huizen 1127
Nederland is een stuk duurder geworden om in te bouwen, concludeert ingenieursbureau Arcadis. Het is onder meer het gevolg van de corona-impact, strengere eisen op het gebied van milieu en een tekort aan geschikte locaties
In Amsterdam stegen de bouwprijzen het afgelopen jaar met acht procent. Arcadis ziet dat het ook op andere plekken in Nederland duurder wordt om te bouwen.

Woningtekort

Arcadis merkt op dat door het grote woningtekort in Nederland de komende tijd flink moet worden gebouwd. Tot 2030 zouden er minstens een miljoen huizen bij moeten komen om aan de behoefte vanuit de bevolking te voorzien. Dat zal volgens Arcadis zorgen voor verder oplopende kosten.
"De stikstofproblematiek wordt dit jaar echt zichtbaar door een minder aantal nieuwbouwprojecten", zegt sectorbegeleider Arrèn van Tienhoven. Volgens hem vormen ook andere klimaateisen in de nieuwbouw een flinke kostenpost. "Samen met corona remt dat de productie. Maar we hebben in Nederland een tekort aan woonhuizen, dus we moeten de komende jaren juist flink aan de bak." ANP

Meer over:

woningmarkt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!