Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bos: terugdringen begrotingstekort wordt lastig

10-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3665199.jpg
Minister Wouter Bos (Financiën) voorziet een ,,duivels moeilijke exercitie'' om het begrotingstekort weer terug te dringen op een moment dat de bevolking nog geen economisch herstel voelt.
,,Het zal lastig zijn daar draagvlak voor te krijgen'', zei Bos dinsdag na EU-beraad. Ministers spraken bij het beraad af de fors opgelopen overheidstekorten aan te pakken zodra de economie weer groeit van kwartaal op kwartaal, mogelijk begin 2010.
Maar de verwachte bezuinigingsplannen komen dan juist op een moment dat veel mensen hun baan verliezen. ,,De Europese Commissie praat nu over uitwegen uit de economische crisis, terwijl de meeste burgers er nog mee te maken gaan krijgen. De grote klap voor de werkgelegenheid komt nog'', zei Bos.
Veel EU-landen laten hun tekorten nu oplopen om de recessie niet te verergeren. Nederland is een van de twintig EU-landen waar het begrotingstekort is opgelopen tot boven de EU-limiet van 3 procent. De Europese Commissie begint daarom dit najaar een procedure tegen Nederland, om het tekort op den duur terug te dringen. ,,Dat is een discussie waar we ons natuurlijk op verheugen. Ahum'', zei Bos cynisch.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!