Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bos: mislukken AOW-overleg is teleurstellend

01-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2465482.jpg
Minister Wouter Bos (Financiën) noemt het mislukken van het overleg tussen de sociale partners over de AOW-leeftijd ,,heel teleurstellend''. Volgens de minister is het stuklopen in strijd met een goede Nederlandse traditie om moeilijke problemen samen met werkgevers en werknemers aan te pakken.
Bos vreest dat de invoering en uitvoering van een hogere AOW-leeftijd - zoals het kabinet wil - moeilijker wordt omdat altijd één van de partijen (werkgevers of werknemers) teleurgesteld zal zijn. Een definitief kabinetsbesluit wordt er niet moeilijker op. ,,We gaan nu rustig kijken waar de tegenstellingen zitten.'' Hij gaf wel aan dat met een draagvlak onder werkgevers en vakbeweging het voor het kabinet ,,betrekkelijk makkelijk'' zou zijn geweest om de AOW-leeftijd te verhogen.
,,Een vervelend bijeffect'' is volgens Bos dat de sociale partners juist ruzie krijgen op een moment dat overleg gezien de economische crisis en de noodzakelijke maatregelen hard nodig is. ,,Als werkgevers en werknemers elkaar ooit nodig hebben, dan is het wel de komende jaren.''
Het kabinet had dit voorjaar al besloten de pensioenleeftijd te verhogen naar 67 jaar. Vakcentrale FNV was daar fel op tegen en vroeg tijd om alternatieven te bedenken. Na het mislukken van het overleg is het volgens Bos nu aan het kabinet om verder uit te werken hoe de AOW-leeftijd precies omhoog moet gaan. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!