Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Borstkankervereniging: raadpleeg monitor

15-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_32.jpg
Vrouwen die voor een borstkankerbehandeling staan, doen er goed aan de monitor borstkankerzorg op internet te raadplegen en geen overhaaste beslissingen te nemen op basis van de door zorgverzekeraar CZ gepubliceerde lijst van ziekenhuizen.
Dat adviseert de Borstkankervereniging Nederland (BVN) vrijdag. Volgens de vereniging geeft hun eigen monitor een completer beeld van de verschillen in borstkankerzorg tussen ziekenhuizen. ,,Een negatieve beoordeling van CZ op basis van het aantal operaties betekent niet dat de kwaliteit van een individuele behandeling onvoldoende is'', aldus directeur Sandra Kloezen van BVN.
BVN is wel voorstander van geconcentreerde borstkankerzorg en vindt de actie van CZ daarom ,,een goede katalysator.'' De patiënten hebben nu echter last van de onrust die is ontstaan en dat vindt BVN geen goede zaak. De vereniging pleit voor ,,goede, gefundeerde kwaliteitscriteria waarin ook de stem van de patiënt duidelijk is meegenomen''.
,,Dit soort onrust kun je niet gebruiken als je vlak voor je operatie staat en is nu ook niet nodig'', vindt Kloezen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!