Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bond wil hulp voor ontslagen winkelpersoneel

30 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_winkel
Steeds meer werknemers uit de detailhandel komen op straat te staan door het omvallen van winkelbedrijven. CNV Vakmensen vindt dat veel van deze mensen hulp moeten krijgen bij het vinden van ander werk.
Oproep
De vakbond heeft daarom een oproep gedaan aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het UWV en werkgeversorganisatie Detailhandel Nederland om de handen ineen te slaan. De vakorganisatie pleit voor een 'landelijk mobiliteitscentrum detailhandel', zodat ontslagen winkelpersoneel via scholing en ontwikkeling elders op de arbeidsmarkt terechtkan.
Werkloos
Vele duizenden werknemers zijn of worden mogelijk werkloos door het bankroet van winkelketens als V&D, Macintosh en DA. Onder hen zijn veel ouderen die nu opeens moeten solliciteren, maar daar helemaal niet op zijn toegerust, aldus CNV Vakmensen.
Maatregelen
Een woordvoerder van het ministerie zegt dat wordt gekeken welke maatregelen mogelijk zijn, nu veel van deze bedrijven omvallen. Concrete afspraken zijn daarbij nog niet gemaakt.
ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!