Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

1 op 6 Nederlanders laat geld liggen in belastingaangifte

03-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
623 keer bekeken
  •  
Geld belasting bezuiniging 930x520
1 op de 6 belastingplichtigen laat geld liggen in de aangifte inkomstenbelasting, gemiddeld zo'n 55 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van Kassa in samenwerking met de Bond voor Belastingbetalers. Tien mensen deden zelf belastingaangifte en besteedden het ook uit aan een belastingadviseur.
Uit onderzoek samen met de Bond voor Belastingbetalers blijkt dat de besparing van de Aangiftecheck zelfs op kan lopen tot honderden euro’s. Onderzocht is of mensen die de Aangiftecheck gebruiken minder voordeel hebben dan mensen die een belastingadviseur inschakelen voor hun aangifte. 3 van de 11 deelnemers uit dit onderzoek haalden met de Aangiftecheck een extra voordeel. Het voordeel liep in één geval op tot ruim € 500 door een vergeten heffingskorting voor AOW-gerechtigden. De belastingadviseur bleek in geen enkele onderzochte situatie meer voordeel te bieden dan de gratis Aangiftecheck, maar rekende wel een tarief variërend van €55 tot €270.

Aangiftecheck

De Aangiftecheck is samen met ervaren belastingadviseurs ontwikkeld en controleert de aangifte op de 5 meest vergeten fiscale voordelen. Deze online second opinion kijkt onder meer of de beste verdeling tussen partners is toegepast, of kortingen zijn vergeten of dat men recht heeft op toeslagen.
Bron: Bond voor Belastingbetalers
Leestip: Belastingadviseur massaal in de foutKijk de reportage hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!